7 Mart 2011 Pazartesi

Ne Demiş Şair...

Maçın başında gelen kolay gollerin ardından kendi kendimize maçı zora soktuk. Daha sonra ikinci devre Aykut Kocaman'ın Baroni-Dia değişikliği, G.Birliği'nin oyundan düşmesi ve kaptanın da sazı eline almasıyla zor; kolay oldu ve yolumuza kayıpsız devam ediyoruz. Dün aldıkları galibiyetle bugünkü puan kaybımızı ümitle bekleyen Trabzon camiası bir an umutlandığı bu maçtan sonra yine hayal kırıklığı yaşadı. Ligin sonları yaklaştıkça sürekli puan kaybetmemizi bekleyen ve beklemek zorunda olan Trabzon camiasının bu faktörden de psikolojik olarak negatif etkilenmesi muhtemel.


Maç içinde 2-0 olunca "Gençler maçı satmış yeaaa", "Serdar zaten eski Fenerli" gibi yorumlar yapan, sonra skor dengelenince "2-2 mi?" diye geyiğe saran, 4. gol gelince tekrar "Kalecileri satın alıyorlar", "Aziz, devre arası hamle yapmış" safsatalarına saran ileri zekalılara ithafen belirtelim: Serdar'ı 2008'de gönderdiğimizde sırf ileride şampiyonluk yolunda ihtiyacımız olur da gereken golleri yer diye ta o zaman gerekli anlaşmaları yapmıştık. Ancak, Serdar ve Gençlerbirliği takımı ile yetinmedik bu akşam Doğa Ana ile  Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasını bile satın aldık. Anlaşma sağlanırsa haftaya da Trabzon maçına gönderecekmiş başkan soğuk hava dalgasını. Yine belirtelim, bazı arkadaşların anlamama ihtimaline karşı bu paragraf ironiden ibarettir.


İlk devrede sergileyemediğimiz "takım olma" kavramını, azmi, mücadeleyi ilk altı maçta olduğu gibi bugün özellikle ikinci yarıda sahaya koyduk. Zor bir deplasmandan zorlu şartlarda oynanan, zorlu bir maçın ardından üç puanla dönüyoruz. Şair demiş ki: "Ankara'nın en çok İstanbul'a geri dönüşünü seviyorum". Ben de bir adım ileri götüreyim: 
"Ben de Ankara'nın en çok İstanbul'a üç puanlı dönüşlerini seviyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder