26 Aralık 2010 Pazar

Florya "Metin Oktay" Tesisleri

Bugün Galatasaray ile Fenerbahçe U17 futbol takımları arasında oynanan mücadelenin devre arasına gidilirken iki takım kalecileri arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş(burasıyla ilgili çelişkili bilgiler alıyorum), sahaya giren bazı canlı organizmalar (ne insan ne de Galatasaray taraftarı demeye gönlüm elveriyor) sahadaki 1994-95 doğumlu Fenerbahçeli futbolculara saldırmış. Çıkan olaylarda Fenerbahçe'mizin genç stoperi Koray Gülsüm'ün, aldığı darbe sonucu burnu kırılmış, diğer Fenerbahçeli futbolcular da irili ufaklı darbelere maruz kalmış. 


Olayla ilgili bizzat olay yerinden aldığım bilgilerde olayların kıvılcımı ile ilgili olarak basında yazan haberlerden farklı bilgiler gelse de bu olayın kabul edilebilir bir tarafı yok. O insan demenin mümkün olmadığı yaratıkların hangi düşünceyle hangi zihniyetle  kendi çocuğu, kardeşi yaşındaki sporculara saldırdığını açıklamak imkansız çünkü. 15 yaşındaki çocukların burunlarını kıracak derecede hayvanlaşabilmek için nasıl bir psikolojiye sahip olmak gerekir bilemiyorum, anlayamıyorum. 


-Amacı insanın kişisel gelişimini ve fiziksel sınırlarını keşfini sağlamak olan spor aktivitelerinin bunları sağladığını gel de anlat bakalım artık sen bu çocuklara. 
-Gel de anlat bakalım o çocukların antreman yaptığı sahalara yazdığın "Spor Kardeşliktir" sloganını. 
-Hadi anlat bakalım ebedi dostluğu. 
-Gel de anlat bakalım o artık unutulmaya yüz tutan dostluk hikayelerini, aynı evde yaşayan Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuları... 
-Ne anlatırsan anlat o çocukların yüreklerinden ne bugün yaşadıkları korkuyu silebilirsin ne de bugünden sonra yaşayacakları nefreti.



Fenerbahçe formasını giyen "Taçsız Kral" Metin Oktay, Galatasaray formasını giyen de Fenerbahçe efsanesi Can Bartu. Jübile maçında Fenerbahçe ile karşılaşmak isteğini ileten Metin Oktay'a Fenerbahçe yöneticisi Eşref Aydın'ın 10 dakika da Fenerbahçe forması ile oynaması şartı sunmasına "Şeref duyarım" diyerek cevap veren efsanedir Metin Oktay.

Yazımızı bir Fenerbahçe erbabı olan İslam Çupi'nin Metin Oktay ve Galatasaray üzerine sözleri ile noktalayalım:
"Galatasaray'ı içine yapıştıranlara soruyorum. Galatasaray'ı ancak kendileri ile birlikte mezara götüreceklere sesleniyorum. Şu fenerbahçe filelerinde; çamurla yağmurla, terle anıtlaşan beraberlik golünün yaratıcısı Metin'e çok iyi bakın. Onun şahsında şöyle bir geriyi yaşayın. Metin, 1930 yılından 1947'ye kadar şampiyonluk ve yaka rozetinden mahrum İstanbul'un Galatasaraylı kesimine, kırmızılı bandrayı tekrar çeken bir futbol cengaveridir. Galatasaray'ı etine, yüreğinin içine dikenler için soruyorum; bu fotoğrafın doruğundaki delikanlıyı çok iyi belleyin! orada üç kağıtçılık kaplaması geçirilmiş kaplaması yerine, gerçek Galatasaray'ı bulacaksınız.


Not: Bu maçta yaşanan olayları Ultraslan forumunda "daha bu yaşta terbiye vermek gerekir, iyi olmuş", "keşke birkaç tanesinin daha burnunu kırsalarmış", "16 yaş küçük bir yaş değil, gider yapıyorsa gereğine katlanır" gibi ifadelerle savunanları yukarıda tarifini sık sık yaptığım Galatasaray ve Galatasaraylılık ile ilgili görmediğim için farklı bir kefeye koyuyorum.Bunların türevlerini bazı Fenerbahçe forumlarını açarak da bulabilirsiniz.




3 yorum:

  1. Ultraslan sitesinde olayı kınadı. "ultrAslan olarak, yaşanan olayları ne Galatasaray'lılığa ne de insanlığa yakıştıramıyor ve derin bir üzüntü duyuyoruz. Asla tasvip edemeyeceğimiz bu talihsiz gelişmelere sebep olanları da eshefle kınıyoruz." demişler.

    Taraftarlık başka yerlere doğru kayıyor. Galatasaray Sözlük'te bile az da olsa olayı savunanlar var. Şiddetin nesi haklı ki? Hele de çocuklara. Sahada bir olay varsa, bir kavga varsa birileri gelir ayırır, hakem, federasyon cezaları neyse verir. Sahaya atlamak neyin nesi?

    Çarşamba günü basketbol maçı temiz geçse bari...

    YanıtlaSil
  2. hala birbirini suçlama ortamı var ama artık her şeyi geçtim iki kulüp arasında rekabet nefretlik bu noktaya mı geldi
    çok güzel yazmışsınız elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle Fenerbahçe takımının kalecisi bir kaç kez Galatasaray takım kaptanına küfür etmiş. Soyunma odasına giderken tribünlerin önüne gelen Galatasaray takımının arasına dalıp takım kaptanına omuz atmış. Ardından bu deli cesaretini gösteren arkadaşa önce ...bizim futbolcular tarafından cevap verilmiş. Sonra diğer Fenerliler araya girerek ortalık iyice gerilmiş. Tüm bunlar tribünün 1 metre önünde olunca haliyle tribünde bulunan kişilerde ekstradan gerginlik yaşamış. Tüm bu yaşanan olayların içerisinde Fenerbahçe takımının kalecisinin babası sahaya girmiş ve bizim futbolculara vurmaya kalkmış. Haliyle ortalık iyice karışırken, birde bunun üzerine Fenerbahçe takımının görevli personellerinden birisi bizim oyunculara tokat, tekme girişmeye başlamış. (Kavga sırasında uçan tekme yiyen kişi)

    Bu kadar saldırı ve yaşanan olaylar sonrasında kimseyi kolay kolay durduramazsınız. Yaşananlar güzel mi veya yapılanlar doğru mu? Elbette değil. Ama hırsızın hiç mi kabahati yok? Haber yapan, konu hakkında yorum yapanlar yukarıda yaşanan gerçeği göz önüne alırlarsa çok güzel olur. En azından daha doğru olur.

    Bu kadar yazdık yazmasına da sahaya girip oyuncuyu döven veya vuran adam için ne mi düşünüyoruz? EN AĞIR CEZAYI ALSIN. Elbette ki oyuncuya vuran, burnunu kıran adama ceza vereceksin. Ama o kişilere ceza verirken başlamasına sebebiyet verenleri unutmayacaksın. Amacımız ne konuyu başka yere çekmek, nede FB takımı başlattı demek. Olayın gerçek yüzü bu.. Şimdi buna göre yorum veya haber yapılsın.

    Oyuncunun burnunu kıran adama Sporda Şiddet'e göre ceza vereceksin. En mantıklısı bu.. Ama o antrenöründe lisansını iptal edeceksin.

    YanıtlaSil