9 Şubat 2012 Perşembe

"Nükteli Galatasaray Uslübu(Üslubu)"


Ünal Aysal'ın "25 milyonun 20 milyonu açıklamasını" ve akabinde gelen "Nükteli Galatasaray Uslübu" açıklamasını hatırlarsınız. Sayın başkanın ifade ettiği "Nükteli Galatasaray Uslübu", 20 milyon "rakkamı" ile sınırlı kalmadı resmi siteye bile yansır hale geldi, bu keyifli nükteleri son olarak Galatasaray Medical Park-Fenerbahçe maçı yazısında görmek mümkün. Keyifle detaylandıralım:
"Sakatlıkları bulunan Alba Torrens ve Gülşah Gümüşay, yabancı kontenjanı sebebiyleIvanka Matic ve Ticha Penicheiro'nun tercih edilmediği karşılaşmaya takımımız Işıl Alben, Diana Taurasi, Bahar Çağlar, Tina Charles ve Sylvia Fowles beşiyle başladı. Galatasaray Medical Park aleyhine çalınan faullerle geçilen ilk iki dakikayı konuk takım 3-8 önde geçti...........Son bölümde faul çizgisine gitmeyi başaran takımımız 21-21 ile ilk 10 dakikayı geçti. Fowles 9 sayı, 5 ribaund ile oynarken rakibimiz yalnızca 1 asist üretebildi."
Altı çizili bölümle başlıyor ilk nüktemiz. İlk iki dakika faul çalınma niyetiyle amacıyla oynatılmış sanırım. GSMP adına maçın ilk avuntusu da burada geliyor, rakip sadece bir asist üretebilmiş. Ne övünç kaynağı ama...
"... Israrla takımımızın faul hakkını doldurmaya ve rakip takımın çizgiye götürmeye çalışılmasıyla bitime iki dakika kala skor 31-36'ya taşındı. Üst üste potadan çıkan toplarla büyük şanssızlık yaşayan takımımız Bahar'ın son saniye tiplemesiyle soyunma odasına 37-38 ile gitti. Galatasaray Medical Park ribaundlarda 27-18 üstünlük kurarken top kaybında 6-3 geride kaldı. Taurasi 2/12, Pondexter 0/6 saha içi isabetiyle oynarken..."
Bu kısımdaki hedef yine hakemler. Ya burası resmi site, iddianın hedefi belli. 3 Temmuzdan beri hep "malum grup", "herkesce bilinen", "kamuoyunca tahmin edildiği üzere" gibi basma kalıp tamlamalar kullandınız zaten. Zaten resmi sitede olması komedi olan bu iddiayı buraya taşımışsın bari net olun da şu altı çizili kısımda ne anlatmak istediğinizi açık seçik dillendirin. Cümledeki anlatım ve mantık bozukluğunu ise yine "nüktedir nükte" diye geçiştirmeyi tercih edelim. İlk periyottaki asist avuntusunun yanına bu kez de ribaundlarda ve top kaybında kurulan üstünlük ile Pondexter'ın atış yüzdesi ekleniyor.
 "Üçüncü çeyrek 56-60 sona erdi, son anlarda Taurasi'ye yapılan faul es geçildi.Son çeyreğe de aynı beşle başlayan Galatasaray Medical Park, Fowles'ın pozisyonunda verilmeyen basket faul sonrası hızlı hücumlardan yediği sayılarla 8 sayı geriye düştü ve mola hakkını kullandı. McCoughtry'nin sürekli faul çizgisine gelmesiyle skor 58-68'e kadar geldi."
Ve nükteler bu bölümle son buluyor ve genel hatlarıyla gördüğünüz üzere maç yazısı boyunca olduğu gibi burada da hakemlerin faul konusundaki tavrı bir resmi siteye yakışmayacak düzeyde komik-pardon "nükteli" bir biçimde dillendirilmiş.



Bu yazıyı hazırlarken aşırı dozda Galatasaray nüktesine maruz kalınca biz de bir kaç kelam etmek isteriz en "nüktelisinden":

  • Nükteli Galatasaray "Uslübu" istatistiklerle konuşur, bakıın: Fenerbahçe maç boyunca 25 kez serbest atış kullanırken Galatasaray Medical Park'ımızda bu rakam sadece(!) 23cük'ten ibaret. Yine Fenerbahçe aleyhine maç boyu 21 faul düdüğü çalınırken,  Galatasaray Medical Park'ımız aleyhine muazzam sayıda bir farkla(!) 22 faul düdüğü çalınıyor.
  • Süpersonik dünya yıldızı, iyiliğin dostu kötülüğü düşmanı Taurasi'imizin karşılaşma hakemlerince savunulduğu görülmüş olup 4/20 şut yüzdesinin tek sebebi budur.
  • Avrupa'nın açııııııık ara en iyi guardı olan Işıl Alben'imizin sayı atamış olması hakemlerin katı alan savunmasından kaynaklanmıştır.
  • Maç ilk maçta oluşan 14 sayıdan fazla farkla bittiği için saha avantajı Galatasaray Medical Park'ımıza verilmelidir.
  • Başarılar gelip geçmekte, asalet bize yetmektedir.
  • Galatasaray Medical Park'ımız, Fenerbahçe'ye değil Ülkerspor'a yenildiği, yok lan Acıbadem'e, yok yok Universal'e, pardon Grundig'e. Kime yenildik lan biz ?

Not: "Uslübu" değil üslubu olduğunun ve "rakkam" değil rakam olduğunun, hatta 20 milyonun rakam da olmadığının ben de farkındayım ama sayın başkan öyle dillendirmişse nüktedendir deyip dokunmamayı yeğledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder