31 Ocak 2012 Salı

Soruşturmada TOP 5 !



Pazar sabahının verdiği uyuşuklukla kalkmıştık hepimiz yatağımızdan. Bu uyuşukluğu atıp pür dikkat ekranların karşısına geçmemizi ancak böyle şok edici bir haber sağlayabilirdi. İşte o andan bugüne kadar hiç bir Fenerbahçelinin hayatı eskisi gibi değil. Soruşturmayla yatıp soruşturmayla kalkar olduk. Kızgınız, öfkeliyiz ama soruşturmanın kendisine değil; yürütülüş biçimine, hukuksuzluklara, komikliklere, linç çabasına. Bu linç çabası, bu karalama faaliyetleri yürütülürken ortaya atılan mesnetsiz iddialar artık kendini aştı. Her gün bir başka iddia çürüyor, bir başka yalan ortaya çıkıyor. Bu iddiaları gelin bir bir ele alalım ve kendimizce Top 5 listemizi çıkaralım.



5 Numara: "Aziz Yıldırım'ı Bir Şey olmasa Alamazlar Aga"
Soruşturma ilk başladığı dakikadan itibaren şike varlığına dair şike varlığında dair tüm kamuoyu tarafından kullanılan en büyük sav buydu. "Koskoca Aziz Yıldırım Hacı", "Bir şey olmasa alırlar mı adamı", "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" söylemlerinin ötesine gidemeyen bu iddia karşısında sanırım geride kalan 4-5 yıllık sürede Türkiye'de kimlerin tutuklandığını ve hala yargılanmayı beklediğini inceleme zahmetinde bulunmalarını rica etmemiz uygun olacaktır. Geçen 7 aylık süreçte hala en ciddi dayanak olarak gösterilen bu açıklamalarla top 5 listemize başlıyoruz.

4 Numara: "Şike Tespit Ettik"
Emniyetin henüz sürecin üçüncü gününde yaptığı, "Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir." açıklamasıyla başlayalım. Görevi delilleri toplamak, soruşturmayı gizlilikle yürütmek ve adli makamlara aktarmak olan kuruluşun bu açıklamasının ne gariptir ki başka bir soruşturmada örneği yok. Artık salt kendi görevlerini yerine getirmekten bıkmış olacak ki biraz da savcıcılık, hakimcilik oynamaya karar veren İstanbul Emniyetinin bu açıklaması listemize 4 numaradan dahil oluyor.

3 Numara: "Son Beş Maçın Sonucunu Biliyorduk"
Süreç başladığından beri gizliliği olan her verinin sızdırılması gibi özel görüşmelerden sızdırılan bir açıklama da savcının Mehmet Ali Aydınlar'a söylediği iddia edilen "Son beş maçın sonucunu oynanmadan biliyorduk" açıklamasıydı. Her ne kadar bu açıklama süreç başladıktan nedense yaklaşık 2 ay sonra özel yetkili savcı tarafından yalanlansa da bu iddianın soruşturma için yürütülen manipülasyonda ne derece etkili olduğu hala mesnetsizce kullanılıyor olmasından belli. 3 numara da bu varlığı meçhul açıklama yer alıyor.

2 Numara: "Emenikenin Para Sayarken Görüntüleri Var"
Malumunuz şike soruşturması kendi ünlülerini de yarattı. İşte soruşturmann ilk günlerinde bunlardan biri de Ekrem Açıkel'di. Daha soruşturmanın ilk dakikalarında CnnTürk ekranlarında Fenerbahçe keyifli küme düşürülürken sık sık bu tiz sesli muhabire bağlanılıyor ve bu abimiz de heyecanla anlatuyordu. İşte o sırada abimiz söyledi bu cümleyi. Güya Emenike, Fenerbahçe'den 32. hafta kendilerine karşı oynamaması için para almış ve bu parayı sayarken takibe yakalanmış, bu durum görüntülendirilmişti. Bu mesnetsiz iddiaya dayanak olarak o maçta oynamaması gösterilen Emenike'nin ne sağlık raporu ve diğer maçlarda da oynayamaması gündeme geldi ne de süreç başladığından beri şüpheli isimlerin en mahrem anları bile ortaya çıkarken bu görüntüler ortaya çıktı. Bu saçmalık da listemize 2 numaradan girmeyi başardı.

1 Numara: "Korcan'ın Kız kardeşi Üzerine Araba Alındı"
Bu iddiamıza göre de Sivas-Fenerbahçe mücadelesinde şike yapması karşılığında Korcanla anlaşılmış ve Korcan'a bu şikenin karşılığı olarak Mini Cooper hediye edilmiş; fakat durum belli olmasın diye araba Korcan'ın değil, kız kardeşinin üzerine kaydettirilmişti. Bu iddia da kamuoyunu ikna etmek adına önemli bir dayanak olabilirdi, nispeten oldu da ta ki Korcan'ın kız kardeşi olmadığı ortaya çıkana kadar. Yanlış anlamayın kız kardeşi olmadığı ortaya çıktı diye bu iddia çürümedi. Hala bu iddiayla Fenerbahçe'yi ve Korcan'ı suçlayanlar, kız kardeş rezaletine kılıf arayanlar mevcut. Kendilerine 1 numarayı uygun gördük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder