16 Aralık 2011 Cuma

Bir Garip Kulüp (!)


Bugün Trabzonspor Kulübü tarafından resmi sitelerinden Zokoro'ya verilen ceza ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamayı tanımlarken "hayret verici", "garip", "ilginç" gibi tabirler kullanmamamız söz konusu kulübün bu trajik açıklamalarına bu sıfatların artık yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. fanatiktrabzonluyuz-serefsizfener.blogspot.com adlı bir blog mevcut olsa sahiden şu seviyede bir açıklama yapmayabilir. Bir resmi sitenin yüksek ihtimalle yönetim kurulu onayıyla böyle bir açıklama yapması sahiden vahim bir durum. Açıklamayı parça parça irdelemeden verilen cezanın orantısız olduğunu, adil olmadığını da belirtelim:
Faul olduğu bile tartışılan bir pozisyonun ardından oyundan atılan ve Gençlerbirliği maçında görev almayan Zokora’nın özellikle Fenerbahçe müsabakası öncesinde böylesine ağır bir cezaya çaptırılması manidardır.

Öncelikle kırmızı kart pozisyonunun tartışmalı olduğu doğru; ancak bu cezanın Fenerbahçe maçında verilmiş olmasının tamamen fikstürde bir sonraki maç olmasından kaynaklandığını idrak etmek gerekiyor öncelikle.
Böylesi bir kararı veren heyete ancak Fenerbahçe genel kurul üyesi olan ve cebinde bu kulübün kartını taşıyan bir Başkan liderlik edebilir.

İşte ilk bomba burda patlıyor, kıytırık taraftar forumlarında böyle iddialar yok gerçekten. Bu zihniyet geçen sene de kendini kalkan yanlış ofsayt bayrağını yardımcı hakemin Aziz Yıldırım ile hemşehri olmasına bağlayarak kendini göstermişti.
Daha yakın tarihte, Fenerbahçeli Alex ile Galatasaraylı iki oyuncu Elmander ve Engin Baytar örneği ortada dururken, bu oyuncuların işledikleri hatalara rağmen adeta Trabzonspor maçına yetiştirilmesine özen gösterilirken, son Zokora kararı ister istemez kafamızdaki soru işaretlerini arttırmıştır.

Elmander'in iki maç verilen cezasının bir maça indirilmesinin yanlış olduğunu varsaysak bile yetiştirilmeye çalıştığı maçın Trabzonspor değil, Fenerbahçe maçı olduğunu varsaymamız gerekir. Ama pardon disiplin kurulunun başındaki şahıs Fenerbahçeliydi, değil mi? Dirsek atmadığı pozisyonunun içindeki Karabüksporlu futbolcu tarafından bile belirtilmişken Alex'i de bu tartışmanın içine çekmek de olayı bir kez daha Fenerbahçe'ye getirmeye çalışmaktan geliyor sanırım. Alex'in de Trabzonspor maçına yetiştirilmesine özen gösterildiği anlamı çıkan cümlenin bu kısmının bir anlatım bozukluğundan ibaret olduğunu umuyorum :)

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Zokora kararıyla ilgili olarak tahkim kuruluna gereken başvuruyu yapacak ve cezanın kaldırılması yönünde talepte bulunacaktır. Ancak maalesef üzülerek söylemek istiyoruz ki; Disiplin Kurulu’nun 4-3, Tahkim Kurulu’nun 6-1 birilerinin yanında olduğunun seslendirildiği, üstelik kararlarla bu durumun ve iddianın desteklendiği bir ortamda güven ortamı iyice sarsılmıştır.

Son bomba da yine "Telegol ağzı" ile geliyor. Diyelim ki burada yazılan  "Disiplin Kurulu’nun 4-3, Tahkim Kurulu’nun 6-1 birilerinde" olduğu iddiası doğru olsun. Peki bu durum hangi kararlarla destekleniyor ? Elmander'in cezasının düşürülüp Fenerbahçe maçında oynaması kararıyla mı destekleniyor "birilerinin" elinde olduğu ?

Bu trajik açıklama ve söz konusu kulübün yıllardır yaptığı benzer açıklamalara dayanarak;
  • Diğer balıkların aksine hamsinin zeka gelişimine katkı sağlayan Omega3 maddesi içermiyor olabileceği,
  • Yıllardır gülümseyerek dinlediğimiz bütün o fıkraların aslında fıkradan ibaret olmayabileceği,
  • "Leman", "Penguen", "Uykusuz gibi dergileri okumaktansa Trabzonspor resmi internet sitesi okumanın daha çok güldürebileceği,
gibi sonuçlara varmak mümkün.

Hak ettiğiniz cevabı almanıza 2 gün kaldı, sabredin.
İliklerinize kadar cehennemi hissedecek,
Zokora gibi cezalı olmadığınıza kahrolacaksınız.
Sabredin !

8 Aralık 2011 Perşembe

Tehlikeli Bir Nokta 1 Yaşında

"Ne zamandır aklımda Fenerbahçe sevdamıza dair bir şeyler karalamak. Her salon çıkışı, her maç sonrası satırlar kafamda canlanırken kaybolup gidiyor aylardır. Erteleye erteleye bugüne kadar geldim yazmaya başlamak için. Ama şimdi siftah zamanı." diyerek başladığımız Tehlikeli Bir Nokta'da bugün ilk senemizi doldurduk. Bir Fenerbahçeli için duyguların en karmaşık yaşandığı son bir yılda elimizden geldiğince bir şeyler karalamaya, bazı konulara dikkat çekmeye, haksızlıklara cevap verip karşısında durmaya çalıştık. Bu yöndeki naçizane çabalarımızı sürdürmeye önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi diliyoruz.